Werkwijze

alles past in elkaar

alles past in elkaar

Het Sfeeronderzoek met het Sfeerlabel.

Het sfeeronderzoek meet met de tool Sfeerlabel de ‘stress’ van iemand op de tien elementen van een plek in de buitenruimte of eventueel binnenruimte.

Aan de hand van een vragenlijst kunnen mensen (ook kinderen) op de website www.sfeerlabel.nl inloggen en met een toegestuurde link hun rol aangeven; ben je bewoner, leerkracht, leerling, commissielid, professional, et cetera. De diverse doelgroepen uit gemeenten of dorp beantwoorden de vragen en er volgt een rapportage op maat.

Voor het ontwerpen kan de rapportage een prettige basis zijn voor het programma van eisen van bijvoorbeeld een inrichtingsplan.

Overal zijn sferen, samen geven wij deze vorm.

Rapportage uitslag sfeeronderzoek voorbeeld

Met het Sfeerlabel kun je zien welke doelgroep een specifiek sfeerelement prettig of onprettig vind.

Stappenplan Sfeeronderzoek.

Wil je kennismaken met het Sfeerlabel maak dan een afspraak voor een afstemmingsoverleg. In dit overleg nemen wij jouw gemeentelijke vraag door en geven advies qua opzet en uitvoering van het sfeeronderzoek. Via mail of brief worden mensen uit verschillende doelgroepen gevraagd de test online in te vullen. Het is ook mogelijk dit op een bewonersavond plenair te doen op papier.

Het Sfeerlabel stelt je een aantal vragen.  Zoals: wil je elk element op de plek die je wilt meten een rapportcijfer geven? Er zijn 10 Sfeerelementen die gemeten worden met het Sfeerlabel, te weten:

  1. Licht.
  2. Kleur.
  3. Geluid.
  4. Energie.
  5. Uitstraling.
  6. Gevoel.
  7. Vorm.
  8. Stijl.
  9. Geur.
  10. Klimaat.

NOSS berekend na beantwoording de hoogte van ‘stress’ op een element. De gemiddelde NOSS-waarde laat zien of een gehele herinrichting nodig is of dat er per element aanpassen gedaan kunnen worden. De uitslagen kunnen individueel, per doelgroep en als gemiddelden aangegeven worden. Beslissingen over hoe en wat te ontwerpen kunnen hierdoor vooraf genomen worden. Dit bespaard tijd, geld en voorkomt ergernis bij de gebruikers. NOSS staat voor Nederlandse Omgeving Sfeer Schaal. Bekijk hier de film Sfeerlabel:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.